Monday, June 28, 2004

Errata

Edellisissä kirjoituksissa suurimmat virheet ovat tulleet asenteiden ilmaisussa. Esim. edellinen kirjoitus on ristiriitainen puolustaessaan kannabista ja mollatessaan kannabiksen puolestapuhujaa. En halunnut antaa mielikuvaa, että puolustan Meriläistä vain siksi, että hän on nuori, hedelmällinen nainen. Tämä käänteinen seksuaalinen vääristymä tekee koko kirjoituksesta ristiriitaisen. Vain faktat ovat kohdallaan.

Tommin "vuoden kirjoitus" sisältää samanlaisen ristiriidan. Mikä oikeus go:ta pelaavalla ihmisellä on mollata fantasiaa lukevia ihmisiä? Asennetasolla villakoiran ydin on siinä, että on olemassa myös yhteiskunnallista scifiä. Tympäännyin Tamperelaiseen spekulatiiviseen fiktioon siksi, että yhteiskunnallisten näkövinkkelin sijasta siinä korostettiin scifin muita puolia. Tämä ei tee spekulatiivisesta fiktiosta vihan kohdetta, vaan puskee sen kiinnostavien harrastusten joukosta yhdeksi marginaalikulttuuriksi muiden joukossa. Ja marginaalikulttuureita riittää, vaikka lampaat söisi. En laita linkkiä, koska kirjoitus sietää unohtua.

Wanha Media 2 on tällä saralla ehkä huonoin, puhdasta vihabloggausta. Pidän bloggausta harjoitteluna. Bloggaus harjoittaa ensisijaisesti mielipiteiden muodostusta. Jos haluaa kokeilla rajojaan uusien aihepiirien parissa, niin WM2:n kaltaiset ylilyönnit ovat väistämättömiä.

Seuraavien viikkojen postauksissa aion keskittyä asenteisiin, ja pitää faktapuolen pelkistettynä.

No comments: