Tuesday, July 05, 2005

Tampereen yössä

Menin terassille ja valitsin pöydän, jossa istui kaksi punapaitaista naista (oma paitanikin oli punainen). He vaikuttivat parilta, joka tuntee toisensa hyvin, mutta en saanut selville suhdetta (sukulaisuus/kaveruus/työtoveruus/etc...).

He puhuivat lokaaleista puheenaiheista: Ensin asumisesta (toinen tarvitsi varastokoppia johonkin), sitten yhteisistä tutuista, sitten ulkomaanmatkoista (he eivät analysoineet vieraita kulttuureita, vaan puhuivat siitä, miten yhteiset tutut olivat käyttäytyneet ulkomaanmatkoilla).

Sain sanotuksi kaksi repliikkiä. Ensin kysyin, ovatko he hiljattain muuttaneet Tampereelle (eivät). Ulkomaanmatkakeskustelun aikana toinen sanoi, että hänen pitäisi mennä kielikurssille, jotta saisi itsevarmuutta asiointiin (hän oli ollut Egyptissä). Tämän jälkeen kysyin, puhutaanko Egyptissä arabiaa. Hän vastasi, että arabia ja englanti ovat viralliset kielet. Siihen totesin, että Egypti on ollut Englannin siirtomaa. Hänen seuraava replkiikkinsä vaihtoi nopeasti puheenaiheen johonkin hyvin lokaaliin. Silloin join tuoppini tyhjäksi ja lähdin kävelemään.

Raportoin tämän lähinnä siksi, että siinä kiteytyy niin hyvin lokaalien puheenaiheiden ongelmallisuus.

Kävin monesti terasseilla myös kaksi vuotta sitten. Silloisilla keskustelutaidoilla en olisi saanut väännettyä edes kahta repliikkiä. Kehitystä on tapahtunut.

Onko lukijakunnassa ihmisiä, joita kiinnostaa mennä jonain iltana terassille?

2 comments:

Anonymous said...

On. En tiedä koska ehdin, mutta kannattaa soittaa. Olen riippuvainen toisten aikatauluista, mutta Tampereella ainakin joitain päiviä vielä ja altis terassi-istunnalle.

Tiedemies said...

Minä voin lähteä joku ilta. Soittele päivä-pari etukäteen, niin saadaan järjestettyä.