Sunday, April 11, 2004

Arbilin kevät

Vastauksena Jantusen War Nerd -lainauksiin:

Seuraava silminnäkijähavainto osoittaa, ettei Irakin amerikkalaismiehitys ole aivan yhtä paha kuin Ukrainan saksalaismiehitys. Kirjoittaja haluaa pysyä nimettömänä ammatillisista syistä. Kurdeja on n.20% Irakin väestöstä.


"Kirjoittelen tätä nettikahvilassa Arbilissa, vapautetussa Irakissa. Pieniä sähkökatkoksia lukuunottamatta kaikki pelaa hyvin ja täysin länsimaistunut kurdinuoriso juo kokista ja surffaa netissa. Täällä kannattaa sanoa olevansa amerikkalainen tai britti - silloin ei tarvitse papereitakaan näyttää tiesuluilla. Sen sijaan kun kerran Mosulin paikkeilla erehdyin paljastamaan, etta olenkin jostain oudosta eurooppalaisesta maasta nimeltä Suomi, poliisi halusi ankarasti tarkastaa kaikki matkatavarat, kunnes tuli taksikuskin selityksistä siihen johtopäätökseen, että Suomi on sama kuin Hollanti, jonka tiedettiin olleen kurdikansan puolella (= Amerikan johtamassa koalitiossa).

Yritimme kovasti, mutta emme pystyneet löytämään koko Pohjois-Irakista ainoatakaan (!) henkilöä, joka olisi vastustanut Yhdysvaltoja. Sen sijaan niin kurdit, turkomaanit kuin tänne jääneet arabitkin tulivat jatkuvasti kaduilla tervehtimään meitä sanoen "Am'rika good!". Useat henkilöt tulivat spontaanisti avautumaan siitä, kuinka Jumala on rankaissut Saddamia, rikollista. Kaikki, joilta asiaa kysyimme, sanoivat haluavansa, että Saddam tapetaan, näyttävästi, koko Irakin kansan edessä. Kriittisesti Irakin sotaan suhtautuvia olemme kyllä löytäneet Georgiasta ja Turkista, mutta jostain syystä Irakissa ei ajatella samoin...

Nämä mielipiteet eivät tietenkaan päde sellaisinaan ns. "sunnikolmion" alueella, jonne emme turvallisuustilanteen vuoksi lainkaan mene."

No comments: